NovinkyFotoreportyReportáže

Charitatívnymi podujatiami podporuje Jozef Hollý Slovensko už niekoľko rokov.

Uznávaný slovenský klavírny virtuóz Jozef Hollý predstavil svoju Piano Show v plnej paráde. Išlo o špeciálny jesenný koncerte v bratislavskom Istropolise. Nebolo to však ledajaké vystúpenie, ale predstavenie bolo unikátne svojím charitatívnym rozmerom. Na pomoc si ako hosťa prizval Máriu Čírovú.

Táto dvojica dvojica odohrala 22. októbra 2015 vo Veľkej sále bratislavského Istropolisu nezabudnuteľný koncert. Jozef Hollý a Mária Čírová spoločnými silami pokorili majestátny hudobný nástroj, a to klavír. Obaja sú virtuózni umelci, ktorí pri svojej tvorbe využívajú zmysel pre cit, hudbu a hlavne svojou hudbou búrajú bariéry. Tentokrát bol koncert venovaný hlavne pre ľudí so zdravotným a telesným postihnutím. Okrem svojich skladieb Jozef Hollý zahral známe skladby z filmov ako napríklad Gladiátor, Letec, Piráti z Karibiku, posilnené spätnou projekciou z týchto filmov. Mária Čírová ako hosť zaspievala niekoľko svojich skladieb, pri ktorých hrala na klavíri a sprevádzalo ju duo hudobníkov, na konci jej vystúpenia sa k nej pridal aj Jozef Hollý.

IMG_1908bw„Hudba v sebe skrýva obrovskú silu, ktorá otvára srdcia, vyvoláva silné emócie, dokáže spájať ľudí a tým aj pomáhať. Často mi po mojich koncertoch ľudia hovoria a píšu, ako sú posilnení obrovskou energiou, ktorá im už dlhšiu dobu chýbala. Preto si často uvedomujem, aké dôležité je zdravie, ktoré mi umožňuje, vykonávať moju profesiu ‚bez bariér‘. Bohužiaľ, nie každý má to šťastie a ja cítim potrebu takýmto ľuďom pomáhať aj prostredníctvom mojej hudby, ktorá dokáže vyvolať pocit šťastia a radosti aj u tých, ktorí to majú v živote naozaj ťažké,“ vysvetľuje Jozef Hollý.

Charitatívnymi podujatiami podporuje Jozef Hollý Slovensko už niekoľko rokov. Práca charitatívnych organizácií si vyžaduje veľa odhodlania, síl a vytrvalosti. Preto si vážim ich tvrdú prácu a snahu pomáhať ľuďom…

FOTOREPORT Z KONCERTU JOZEFA HOLLÉHO A MÁRIE ČÍROVEJ

text a foto: Peter Štyri

Prečítajte si

Comments are closed.

Viac:Novinky