NovinkyKam na koncert?

5 MIEST, 5 NEZABUDNUTEĽNÝCH KONCERTOV

SKUPINA LUCIE POTVRDILA NÁVRAT NA KONCERTNÉ PÓDIÁ – V PÔVODNEJ ZOSTAVE ODOHRÁ 5 KONCERTOV V ČESKEJ REPUBLIKE A NA SLOVENSKU !

NAJSLÁVNEJŠIA ČESKÁ SKUPINA ZA POSLEDNÝCH DVADSAŤ ROKOV SA VRACIA PO DESAŤROČNEJ PRESTÁVKE A SVOJIM FANÚŠIKOM PREDSTAVÍ ZÁSADNÉ SKLADBY SVOJEJ DLHOROČNEJ A ÚSPEŠNEJ KARIÉRY.

Skupina LUCIE v pôvodnej, najznámejšej zostave David Koller, Robert Kodym, P.B.Ch. a Michal Dvořák, už v týchto dňoch pracuje na príprave koncertov, v rámci ktorých vráti na koncertné pódiá svoje najväčšie hity. Lucie vstúpila na českú hudobnú scénu v roku 1988. Prvým sólovým albumom bol rovnomenný album “Lucie” z roku 1990, posledným pôvodným albumom bol album “Dobrá kočka, která nemlsá” z roku 2002.

LUCIE – víťaz kategórií Interpret, Skupina dvadsaťročia a držiteľ Albumu dvadsaťročia z vyhlásenia 20. ročníka hudobných cien Anděl, v minulosti tiež napr. víťaz Českého slavíka v rokoch 1999-2002, je obrovským pojmom českej  hudobnej scény.

So svojimi prvými tromi štúdiovými albumami dosiahla magickú hranicu 100.000 predaných nosičov, za viac ako 1.000.000 predaných nosičov získala skupina “Diamantovú platňu”.

„Počas našej prestávky sme boli neustále pod tlakom fanúšikov a novinárov, kedy se konečne znovu dáme dohromady. Ten správny čas nastal práve teraz a my sa už veľmi tešíme, až spolu vyrazíme na turné.“ skupina LUCIE

„Mnoho rokov sa snažíme českým a slovenským hudobným fanúšikom ponúkať to najlepšie zo zahraničnej scény, preto som veľmi rád, že okrem najznámejších svetových kapiel a umelcov, máme teraz možnosť domácemu publiku predstaviť aj jednu z najvýznamnejších českých kapiel posledných dvadsiatich rokov, ktorou Lucie bez debát je. Pôjde o návrat na koncertné pódia vo veľkom štýle a domnievam sa, že Lucie predstaví show, ktorá znesie porovnanie práve s tými zahraničnými.“ Robert Porkert, riaditeľ spoločnosti LIVE NATION Česká republika.

Ku skupine Lucie nie je potrebné moc dodávať. Je to domáca legenda a ja mám radosť z toho, že sa dala po toľko rokoch opäť dohromady a vyrazí na turné. Pre veľa ľudí je to dobrá správa a príležitosť vidieť a počuť kapelu Lucie v pôvodnom zložení. Moc sa na koncert teším. Bude to určite zážitok a som presvedčený, že vypredaná O2 arena bude na nohách,“ dodal Richard Benýšek, predseda dozornej rady Bestsport Arena, a.s..

LUCIE – diskografia & ocenenia

Radové štúdiové albumy:

Lucie (1990)

In The Sky (1991)

Černý kočky mokrý žáby (1994)

Pohyby (1996)

Větší než malé množství lásky (1998)

Slunečnice (2000)

Dobrá kočzka která nemlsá (2002)

Kompilácie:

Vše nejlepší 88–99 (1999)

The best of (2009)

Koncertní alba

Lucie Live! (1998)

Lucie v opeře 2CD (2003)

Ocenenia:

4x 1. miesto Český Slavík

2x 2. miesto Český Slavík

3x 3. miesto Český Slavík

12x cena České hudební akademie

20. ročník vyhlasovania hudobných cien Anděl – 2010:

Interpret dvadsaťročia

Skupina dvadsaťročia

Držiteľ Albumu dvadsaťročia

LUCIE 2014

26. 5. 2014 KOŠICE – STEEL ARENA

Vstupenky v sieti Ticketportal.sk a predpredaj.sk • ceny vstupeniek: 25, 39 EUR

29. 5. 2014 BRATISLAVA – SLOVNAFT ARENA

Vstupenky v sieti Ticketportal.sk a predpredaj.sk • ceny vstupeniek: 29, 49 EUR

1. 6. 2014 OSTRAVA – ČEZ ARÉNA

Vstupenky v sieti Ticketpro.cz • ceny vstupeniek: 590 – 990 Kč

4. 6. 2014 BRNO – KAJOT ARÉNA

Vstupenky v sieti Ticketpro.cz • ceny vstupeniek: 590 – 1190,- Kč

10. 6. 2014 PRAHA – O2 ARENA

Vstupenky v sieti Sazkaticket.cz • ceny vstupeniek: 490 – 1290,- Kčv

VSTUPENKY NA VŠETKY KONCERTY V ČECHÁCH A NA SLOVENSKU V PREDAJI OD 29/5/2013 OD 9:00 HOD.

 zdroj: Lenka Slaná

autor foto: Ondřej PÝCHA

You may also like

Comments are closed.

More in:Novinky