NovinkyReportáže

Fanúšičky jačali pri pohľade na Villea Vala (HIM)

V nedeľu (2.8.2015) bol jeden z najlepších koncertov, ktorý som videla! Vypredané MMC, šťastní a štastnejší fanúšikovia a kopa hudby. Aj takto by som opísala prvý koncert kapely HIM na Slovensku.

Him je fínska kapela, založená v roku 1991 pod názvom His Infernal Majesty ( jeho pekelné veličenstvo). Zaraďujeme ich do žánrov ako gothic rock, gothic metal ale pri tejto kapele je naozaj výzva určiť žáner, keďže je každá pesnička niečím odlišná. Spevák Ville Valo kapelu zaraďuje do žánru Love Metal (tento žáner sám vymyslel) a nesie aj názov albumu z roku 2003. Chcel vytvoriť niečo nové, niečo čo ešte nebolo „Keď som šťastný idem von do prírody, a keď som smutný, počúvam hudbu. O tom je naša hudba. S flegmatickou povahou.“

Bratislavský koncert sa rozbiehal už v poobedných hodinách, kedy sa pred klubom schádzali verní fanúšikovia. Niektorí si mysleli, že si pred MMC dajú chalani z kapely pivo, iní si ich chceli odchytiť pri príchode, no nech je to ako chce kapely sme sa dočkali o pol 9tej na pódiu 🙂 Ako som už spomínala koncert bol vypredaný a to už 30.júla, čiže si na mieste lístok nikto nekúpil. Ľudia sa pomaly zbierali v klube od siedmej, aby si obsadili tie najlepšie miesta.

11802585_832711880178445_3137776808301042660_oChalani začali hrať, fanúšičky jačali pri pohľade na speváka 😀 a odohrali 2 hodinový set. Padli najznámejšie pesničky ako Join Me In Death, Your Sweet 666, Poison Girl, Right Here In My Arms, ale aj skladby z nového albumu. Nikoho neprekvapil bravúrne zvládnutý koncert i keď s novým bubeníkom Jukka „Kosmo“ Krögerom, ktorý nahradil bývalého bubeníka Mika Kristiana Karppinena (a.k.a. Gas Lipstick). Ten oznámil koniec svojho pôsobenia v kapele už v januári tohto roku. Podľa svojho vyhlásenia vo svojom srdci cítil, že prisišel čas, aby sa stiahol ako hudobník do úzadia. Po koncerte ešte pridali prídavok vo forme songu Rebel Yeah. Po showke prvý šťastlivci vychytali plagáty z koncertu a mohlo sa ísť na pivo.

Nikto netuší, kedy ich tu znova uvidíme no dúfajme, že to bude čoskoro a že sa tu celej bande páčilo. My sme sa rozhodne o svetovú atmosféru postarali 🙂

text: Monika Kocsisová

foto: Nachtfrost, Ivan Džugan

Prečítajte si

Comments are closed.

Viac:Novinky