UGNovinky

Najlepší z najlepších na jednom pódiu. Besna, Ions a Morna idú na spoločné turné.

Prog Coffee Tour 2024 prinesie intenzívne chute, temné tóny a rozmanité odrody! V štyroch československých mestách Brno, Trenčín, Levice a Bratislava predstavia na konci októbra svoje štýly praženia Besna (dark black roast), Ions (progressive roast) a Morna (death blend), všetky ocenené na Radio_Head Awards v kategórii Hard and Heavy. V Leviciach sa bude podávať Jób (post blend) namiesto Ions. V Bratislave vyvrcholí turné Prog Coffee Festivalom, kde doplnia zostavu aj banskobystrickí Solipsism (urban black roast), bieloruskí Woe Unto Me (progressive doom blend) a Rakúšania Guyod (dark death roast). Na svoje si prídu všetci milovníci a milovníčky kvalitnej kávy a metalu!

BESNA je post-black metalová kapela z Bratislavy, založená v roku 2017. Ich hudba kombinuje moderný metalový zvuk s prvkami black metalu, progresívneho metalu a post-rocku. Kapela je povestná svojimi koncertmi, ktoré sú nabité silnou energiou a pohlcujúcou atmosférou. Debutový album Zverstvá bol ocenený ako najlepšia slovenská Hard&Heavy nahrávka za rok 2022 podľa Radio_Head Awards. BESNA ďalej vystupuje so singlom Neha po Slovensku, Česku a Európe. V roku 2023 spolupracovali s Lunatic Gods na skladbe „Vresovrenie,“ kde ukázali svoju schopnosť experimentovať v rámci metalového žánru. V roku 2024 sa venujú prácam na novom albume. Ukážky z neho postupne uvádzajú na svojich koncertoch.

IONS je dynamická päťčlenná progresívna metalová kapela vychádzajúca z pulzujúcej hudobnej scény v Prahe, Českej republike. Založená gitaristom Jakubom Tirčom a spevákom Tomášom „Shortym“ Lagom. Kapela vznikla ako prirodzené pokračovanie ich spolupráce na Tirčovom EP Introspection. IONS vyniká svojím zvukom, ktorý spája atmosférické klávesy, orchestrálne prvky a komplexné rytmy. Ich najnovší album Counterintuitive kombinuje syntetizátory, nízko ladené gitary a post-rockové vplyvy. Texty kapely sa zaoberajú témami ako morálka, nerovnosť v spoločnosti, práva zvierat a domáce násilie. V roku 2024 podpísali zmluvu s vydavateľstvom Willowtip Records a Counterintuitive získal ocenenie za najlepší Hard&Heavy album roku 2023 na Radio_Head Awards.

MORNA je štvorčlenné prog-metalové zoskupenie z Novej Dubnice. Má na konte už tri albumy, ktorými dokazuje slovenskej metalovej scéne, že temný growlujúci death-metal, ambientné rozľahlé scenérie či progresívne vybrnkávačky s čistým spevom idú spolu ruka v ruke a dajú sa pútavo kombinovať. Morna získala za svoje tri albumy tri nominácie RHA, pričom dve nominácie na album roka za nahrávky Nuisance a Sentient Cultist premenila na výhru v kategórii Hard&Heavy. Svojím koncertným prevedením to Morna dotiahla napr. na festivaly ako Wacken, Brutal Assault a za 10 rokov od vydania albumu A Tale of Woe si našla fanúšikov nie len po celom Slovensku a Česku.

Koncerty:
24.10. Brno / Artbar – EVENT
25.10. Trenčín / Lúč – TICKETS / EVENT
26.10. Levice / Erko – TICKETS / EVENT
27.10. Bratislava / Pink Whale – TICKETS / EVENT

Partneri: Rádio_FM a pražiareň kávy Čierna Perla radiofm.sk ciernaperla.sk 

Odkazy:
https://besna.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/BesnaBand/
https://www.instagram.com/besna.band/
https://www.youtube.com/@besnaband

https://ionsband.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/ionsbandofficial
https://www.instagram.com/ionsband
https://www.youtube.com/@IONSbandofficial 

https://morna.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Mornaband
https://www.instagram.com/mornaband
https://www.youtube.com/@mornaband/videos

Text: tlačová správa

Prečítajte si

Viac:UG

Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *