UG

Perversity pozývajú na krst albumu novým klipom Venom Divine

Prešovskí veteráni Perversity už takmer tri desaťročia cibria svoje umenie a vďaka odhodlaniu, vytrvalosti a nekompromisnému prístupu sa stali pilierom slovenského death metalu. Svoju povesť neľútostne brutálnej a precíznej skupiny potvrdzujú v novom singli Venom Divine.  Skladba pochádza z ich nového štúdiového albumu Spiritual Negation.

„Venom Divine dobre reprezentuje celý album. Je agresívnejšia a má stredné aj brutálne pasáže,vysvetľuje Jozef „Dodi“ Košč, gitarista, skladateľ a jediný pôvodný člen Perversity.

„Spomínam si, ako sme ju nahrávali v štúdiu, pokračuje. „Vtedy som sa poriadne zapotil. Nahrávali sme u Martina Barlu a on je veľký pedant. Nám sa zdalo, že to, čo sme zahrali, znelo dobre, ale on mi na monitore ukázal, že nestíham hrať presne. Po gitarovej stránke má skladba rýchle riffy a ja som si musel riadne zamakať, aby som ich zahral v správnej rýchlosti.

V priebehu júna nakrútili Perversity ku skladbe klip. Scenár napísal bubeník Marek Baran. „Klip je postavený okolo hlavnej myšlienky textu, ale necháme fanúšikov, aby si v ňom našli svoj vlastný význam. Nakrúcali sme ho v divadle Alexandra Duchnoviča v Prešove. Bola to úžasná skúsenosť. Priestory divadla sú krásne a majestátne. Doteraz sme robili len jednoduché klipy, väčšinou zostrihané zábery z koncertov, ale tentoraz to bolo úplne iné. Prišli sa pozrieť aj ľudia z divadla a všetci nám držali palce, hovorí s nadšením Dodi.

Nový klip je zároveň pozvánkou na krst albumu Spiritual Negation. „Album vyšiel na dve etapy – v marci tohto roka na vinyle a v júni ako digipack. Keďže v lete boli ľudia rozlietaní, rozhodli sme sa krst spraviť 21.septembra. Konať sa bude v prešovskom klube Stromoradie. Krstnými rodičmi budú Edo Kopček a Lenka Serafinová. Obaja patria do našej prešovskej partie. Edo nám od začiatku veľmi pomáhal s koncertami a Lenka hosťuje na albume a pomaly sa stáva ‚šiestym‘ členom našej kapely.

Ako špeciálni hostia si na krste zahrajú ďalšie stálice slovenskej metalovej scény BruteCraniotomy. Brute sú naši parťáci z brandže. Už dlhšie nehrali naživo, preto sme radi, že sa nám ich poradilo dotiahnuť. Craniotomy mali pred rokom hrať na krste nášho vedľajšieho projektu Constipation, ale kvôli chorobe z toho zišlo. Teraz sme si povedali, že prídu, aj keby ich mala doviesť sanitka. Sľúbili, že ďalší krst si nenechajú ujsť. V Prešove už dlho nehrali.

Album Spiritual Negation je v poradí šiestym štúdiovým albumom Perversity. Vinyl vyšiel v limitovanej edícii 250 kusov prostredníctvom slovenského vydavateľstva Metal Age Production. Vydanie digipack verzie zastrešil francúzsky vydavateľ Great Dane Records.

Pozitívne ohlasy na nový album prešovčanov prichádzajú zo všetkých smerov. Francúzsky portál radiograndr.fr hovorí o slovenskom death metale v celej svojej kráse, na ktorý sa oplatilo čakať sedem rokov.

Spiritual Negation určite poteší každého death metalového nadšenca, či už pamätníkov zlatej éry 90. rokov alebo tých skôr narodených. Darmo, keď je raz nahrávka kvalitná, vek nehrá rolu a Perversity majú stále čo povedať a rozhodne nepatria do starého železa,” píše v recenzii Tomáš Danišovič na hudba.sk.

Prorocker.sk dokonca hovorí o prekonaní predchodcu Idolatry, ktorý bol nominovaný na Radio_Head Awards v kategórii Hard & Heavy.

„Na tento album vyšlo najviac recenzií v našej kariére, najmä v zahraničí,teší sa Dodi.  „Stúpol nám aj počet poslucháčov na Spotify. Hoci je Great Dane Records stále undergroundové vydavateľstvo, vidím, že našu hudbu posúva ďalej.

Aktuálnu zostavu Perversity tvoria gitarista Jozef „Dodi“ Košč, spevák Juraj „Kazateľ“ Handzuš, gitarista Martin „Fetus“ Calko, basgitarista Patrik „Paddy“ Biľ a bubeník Marek Baran.

Linky:
FB udalosť
Bandcamp
Facebook
Spotify
YouTube

PERVERSITY – Spiritual Negation
Tracklist:

  1. Feasting (Intro)
  2. The Mouth of Abyzou
  3. Patron of Hate
  4. Your Flesh is My Temple
  5. Spiritual Negation
  6. Venom Divine
  7. Wrath Manifest
  8. Exaltation of the Morningstar
  9. Fate Weaver
  10. Epitome of Diabolization

Nahrávanie, mix a mastering: Martin Barla Studio, Poprad Slovakia 6-10 2023
Texty: Juraj Handzuš
Hudba: Perversity okrem „Feasting“ a „Wrath Manifest“ – Marek Baran
Hostia: Lenka „Eňa“ Serafinová (vokál v „Epitome Of Diabolization“) a René Blahušiak z Breaking The Tarot/ex-Dementor (gitarové sólo v „Epitome Of Diabolization“)
Obal: Jana Varadyová alias JanaVe Art
Grafické spracovanie: Hans DisArtDesign
Logo: Ľubomír Tron 1995

text: Barbora Stuchlíková
foto: Pavol Hirjak

Prečítajte si

Viac:UG

Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *